Povestea unei afaceri de succes: arta de a implanta păr, gene și sprâncene

Felix Popescu a avut inspirația să deschidă prima clinica privată de lux de implant de păr din București care folosește metoda DHI, considerată numărul 1 mondial în restaurare capilară. Felix este clientul meu pe partea de personal branding de aproape doi ani, crește sigur, frumos, așa cum aleg să crească profesioniștii, investește în conferințe medicale, congrese și cursuri de specializare, și într-o clinică nouă, mai mare, pe care o vom inaugura curând. Face în jur de 400 de capete fericite pe an, iar o intervenție durează în medie 6 ore. Mai nou, face implanturi de sprâncene și gene, ceea ce, doamnelor, este minunat, pentru că multe dintre noi avem probleme, fie ne-am pensat singure, de nebune, și am ajuns să avem niște liniuțe în loc de sprâncene, fie ne-am tatuat și ne-a fost distrusă rădăcina și nu mai avem deloc… Iar genele frumoase sunt visul oricărei femei. De fapt, asta m-a determinat să scriu pe site despre el, am multe amice care habar nu aveau că în afară de implantul de păr, există și aceste două variante de restaurare a sprâncenelor și genelor.

 

În viața de zi cu zi, ce-i mai rămâne din ea, având în vedere că are minimum două intervenții pe zi, adică 12 ore, uneori trei, adică 18 ore, se dedică familiei lui, doi copii cool și o soție superbă, medic și ea, e rocker, face kite surfing, schiază…Pentru că meseria lui necesită migală, ore întregi de concentrare maximă, după trei săptămâni lucrate la foc continuu, a patra e întotdeauna vacanță. Și-a impus asta ca să nu piardă controlul, nu vrea să devină sclavul profesiei și să uite că muncește, ca să se poată bucura de viață. Face pauză pentru că degetele lui, care stau încordate ore după ore în timp ce face implanturi de păr, se blochează uneori, și nu vrea să dea chix.

A avut o idee sclipitoare, într-o Românie în care toți fug la turci să-și facă implant de păr, pentru că acolo ai nevoie doar de un curs de câteva luni ca să te specializezi în meseria asta, exact ca și un manichiurist la noi, nu e nevoie să termini medicina, el a fost primul medic român care a pus bazele unei clinici de implant de păr ca la carte. Pentru că a vrut să-și facă implant de păr, pentru că-i picase părul lui de rocker, și nu prea avea unde în țară.

Am încercat să mă pun în pielea cuiva care are nevoie de serviciile lui, nu știu dacă am reușit sau nu, eu având cam toate infomațiile despre ce face el, dar am încercat. Pentru că e bine să ne vindecăm complexele, dacă ceva nu ne place la noi și putem corecta, de ce să n-o facem.

 

Când te-ai decis să faci o clinică de implant de păr?

Dacă mă gândesc bine totul a început de la faptul ca îmi doream să fac un implant de păr și pur și simplu nu aveam unde în România. Era în 2010 când am început prospectarea în Europa, iar norocul s-a ivit la Congresul European Master of Antiaging Medicine din Paris unde i-am întâlnit pe cei de la DHI, considerați nr 1 mondial în restaurarea capilară.

Cum te-ai specializat în această ramură relativ nouă a medicinei? Se făcea așa ceva în România înainte de 1990?

Nu e ușor să te specializezi într-o ramură care nu există în România. A trebuit să urmez cursurile DHI Academy Master din Londra și chiar și un doctorat în tricoestetică în Italia. Înainte de 90 tehnicile de restaurare capilară erau învechite și de cele mai multe ori traumatizante atât la noi cât și la nivel mondial.

E singura clinică din România care folosește o metodă aparte, povestește-ne un pic despre asta.

Suntem singurii acreditați să folosim tehnica DHI (FUE ultra perfectionat) în România. Despre tehnică trebuie să vă spun că este cea mai noninvazivă tehnică existentă de restaurare capilară. Nedepășind bariera dermică și utilizând ace similare cu cele de seringă, nu rămân cicatrici, nu avem sângerări sau durere iar rezultatele sunt 100% naturale cu o densitate maximă posibilă. Recuperarea este imediată, iar în urmatoarea zi se poate merge chiar și la serviciu. Mai este denumit si transplantul de weekend. Scopul este să avem un transplant absolut nedetectabil chiar și de un avizat.

Se spune că bărbații sunt mai fricoși decât femeile atunci când e vorba de intervenții, se tem atunci când îți trec pragul?

Prin definiție, bărbații sunt un pic mai timizi. De fapt suntem doar niște copii puțin mai mari. Normal că ne este frică. Totul însă revine la normal când văd că nu simt nici o durere și că putem conversa în timpul intervenției.

Cât costă un implant de păr și cam cât durează intervenția? Sunt mai ieftine intervențiile în România decât în străinătate?

E greu sa dai un preț unui tratament ce se individualizează. Fiecare pacient are necesități diferite și fiecare operație este diferită de următoarea. Comparând cu restul Europei, calitativ suntem în partea de sus a clasamentului la niște prețuri de 2-3 ori mai mici. De aceea suntem foarte căutați să operăm în străinătate, ne vin clienți de peste tot din România. Dacă vă puteți imagina, am avut un pacient din Insulele Bermude ce s-a hotărât să facă un implant în clinica noastră din București. Revenind la preț, echipa care operează în România, invitată să opereze în Amsterdam pe un cost de 12-14000 euro, face aceeași intervenție în București cu 3-4000 Euro.

Își pot face și femeile implant de păr?

Din păcate există o cerere foarte mere din partea femeilor pentru restaurarea capilară.

Mai nou cam toate femeile cu păr lung și-l îmbogățesc cu extensii, nici nu știi dacă ce vezi pe stradă e fals sau real, multe dintre ele au în fapt o podoabă capilară săracă. Afectează extensiile acestea sănătatea părului?

Extensiile, ca și frizurile Rastafari, afectează grav integritatea capilară. Rădăcina firului de păr se obișnuieste treptat cu greutatea acestuia. Creșterea greutătii artificial prin extensii va smulge mai devreme sau mai târziu firele neadaptate la greutatea suplimentară.

Știu că faci și implant de sprâncene și gene. Sunt femei care din cauza lipsei sprâncenelor aleg să-și facă niște tatuaje cosmetic, unele chiar nefericite, le poti ajuta?

Efectuam de ceva ani implanturi de sprâncene și mai nou de gene cu rezultate 100% naturale. Tatuajul ramane o variantă neelegantă, însă știu că nu prea aveau ce să aleagă în trecut. Cererea este în creștere pentru restaurari ale sprâncenelor și genelor. Tehnica e aceeași. Nu doare, nu necesită recuperare, doar un ușor machiaj al sprâncenelor în primele zile. Pacientele sunt foarte fericite că s-a inventat așa ceva, că nu trebuie să mai apeleze la trucuri ca să-și ascundă eventualele defecte.

Bărbații români sunt preocupați de cum arată? Care este motivatia lor pentru a face o astfel de operație?

Motivația este de fapt inadaptarea la schimbările provocate de timp… Hai să fim serioși, nu am cunoscut pe nimeni să fie bucuros că îmbătrânește sau că măcar arată mai bătrân decât este…

Vreau să dai câteva sfaturi celor care citesc acest interviu, cam în ce moment trebuie să treacă pragul clinicii tale?

Totul ține de ce vezi în oglindă. Transplantul de păr nu îl faci pentru soție, iubită, frate sau soră, ci doar  pentru tine. Dacă nu ai un stres major financiar și îți poate permite timpul, atunci fă-l azi. Este incredibil cât va schimba transplantul calitatea vieții tale de zi cu zi. 


Aflati totul despre implantul de par aici.

înapoi la partea de sus

Acest articol este proprietatea www.monicavlad.ro si este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrala sau partiala a continutului se poate face doar cu citarea sursei.
  1. Noutati
Piatra Neamt: istorie, mancare delicioasa, mestesugari si traditii nealterate...
Dr. Felix Hair Implant se mută în casă nouă
Eveniment caritabil pentru copii din centre de plasament / Plaza Romania
Campanie pentru emisiunea Alegerea Ritei, Euforia TV / Personal Branding
Ne-am îmbarcat în Boeing Boeing și-am râs cu lacrimi
Pensiunea Mai e România aia nealterată!

Cautare

© 2014 Monica Vlad. Toate drepturile rezervate.