Personal Branding
- Scris de Monica Vlad
- dimensiunea fontului micește mărimea fontului creşte dimensiunea fontului
- Trimite prin e-mail
Ideea de a investi într-un serviciu de personal branding serios mi-a venit după ce am văzut că tot mai multe persoane publice apelează la serviciile jurnaliştilor pentru a transmite informaţii în mass media despre ele însele, sau pentru a promova evenimente. Cu alte cuvinte au un PR, termen care se poartă, chiar dacă e folosit uşor forţat.
În egală măsură am văzut că mulţi dintre ei îşi schimbă destul de des omul care le gestionează imaginea, ceea ce nu e întotdeauna bine. Atunci când vrei să construieşti ceva solid ai nevoie de continuitate. Preocuparea pentru propria imagine a devenit o prioritate pentru cei care vor să se afirme în profesia lor.
Ce este personal branding si de ce avem nevoie de el?
Cum nu am inventat eu roata, o să îl citez pe William Arruda, asa zisul “personal branding guru” de la care e bine sa invatam cu totii.
“Personal branding este un concept revolutionar de controlare a carierei sau afacerii. Branding-ul personal nu inseamna crearea unei imagini false pentru lumea din exterior, ci descoperirea si maximizarea punctelor tari, a valorilor si pasiunilor existente in scopul atingerii obiectivelor propuse.
Branding-ul personal va permite sa va definiti, sa va construiti o reputatie solida si autentica in domeniul dumneavoastra de lucru si cu ajutorul clientilor dumneavoastra astfel incat sa aveti un succes mai mare in cariera si o viata implinita. Va permite sa va sporiti increderea in fortele proprii, auto-motivatia si vizibilitatea, astfel incat sa atrageti noi oportunitati si sa va indepliniti obiectivele fara sa trebuiasca "sa luptati contra intregii lumi" pentru asta.
Branding-ul personal este strategia care se afla in spatele celor mai de succes oameni din lume. Oameni ca Oprah, Madonna, Richard Branson si Bill Gates. Este diferenta dintre o cariera sau afacere obisnuita si una de exceptie”.
Branding-ul personal nu inseamna obtinerea vizibilitatii publice de dragul acesteia, e bine sa iti construiesti imaginea in scopul obtinerii unor beneficii, ci nu doar ca sa te recunoasca lumea pe strada. Daca din start pornesti la drum cu o imagine construita gresit, mai tarziu iti va fi greu sa o mai schimbi. Eu cred ca e bine ca fiecare sa construiasca in timp, sa aiba o strategie de imagine clara, continuitate in acest demers. Cu cat actiunile profesionale sunt mai eficiente si mai inspirate, cu atat mai valoros devine brand-ul celui care le realizeaza.