Iubirea nu durează trei ani

Am auzit de foarte multe ori în jurul meu povești, mit-uri despre iubire. Mai toate induceau ideea că se stinge repede, că rămâne mai apoi prietenie, respect... dar nu iubire. Rămâne altceva. Ceva fără pasiune. Ceva incert. Că devine rutină. Eu cred că iubirea nu durează trei ani, iubirea durează cât vrei tu să dureze.

Curând o să împlinesc 17 ani de când iubesc același om, cu aceeași intensitate, fără să se fi schimbat nimic, fără să-mi doresc să schimb nimic. În acești 17 ani nu mi s-a întâmplat să iubesc pe cineva mai mult ca pe el, sau măcar egal cu el, nu mi-am dorit niciodată să-l schimb cu nimeni. Știu că e sufletul meu pereche și cred în suflete pereche. Între noi nu există granițe, nu există bariere, nu există secrete, nu există ascunzișuri totul e atât de la vedere, de cinstit și de franc și asta dă stabilitate și trăinicie relației noastre. Am fost întrebată de foarte multe ori care e rețeta unei căsnicii de durată. Eu nu cred în rețete, singurul meu sfat e, ca într-un cuplu, fie el cu acte sau fără, să nu joace nimeni roluri. Noi vorbim orice, despre orice. Nu ne dăm nici mai deștepți, nici mai bogați, nici mai capabili, nici mai interesanți, altfel decât suntem de fapt. Și mă susține, și mă temperează, și mi-e uneori tată, alteori soacră, și da... am momente în care mă enervează, si da, are momente când îl enervez, când dorința lui de a economisi se transformă în dorința mea de a avea niște pantofi noi... cei mai frumoși, care nu pot fi cumpărați decât atunci. Dar e fascinantă viața în doi dacă o trăiești real, cu bune și cu rele, cu amintiri și cu planuri, cu valuri și cu ape limpezi. Senzația aia de a reveni acasă, în universul tău, în lumea ta în care ești tu, uneori trist, alteori ciudat, alteori expansiv, alteori introvertit, dar ești tu așa cum vrei să fii, unde e bine, unde e cineva care te iubește necondiționat, uneori te întrebi și tu de ce, cineva care e acolo oricând, de ziua ta, de sărbători, dimineața la cafea, când ai insomnii sau când ți-e rău, cineva care e al tău, care te-a ascuns în suflet și te ține acolo, e inegalabilă. Nu pot să dau sfaturi, nu există sfaturi și nici rețete, nici șabloane de relații perfecte și căsnicii lungi, există doar sentimente, există doar sinceritate, există doar iubire reală nu jucată, există doar fericirea ta, care nici ea nu e șablon, pentru că fiecare dintre noi are fericirea lui. Care nu seamana cu a altcuiva. Eu mi-am găsit sufletul meu pereche acum 17 ani. Nu l-am căutat, nici nu mi-am făcut planuri, am lăsat viața să mă surprindă și m-a surprins. Iubirea nu durează trei ani, ăsta e doar un titlu de carte, iubirea durează cât vrei tu să dureze.

înapoi la partea de sus

Acest articol este proprietatea www.monicavlad.ro si este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrala sau partiala a continutului se poate face doar cu citarea sursei.
  1. Noutati
I'm in love with Linda Farrow Project
Prima croaziera din viata mea...
Bucharest Fashion Week / Public Relations
Garden party între prieteni, la clinica Dr. Felix Hair Implant
Stilago, blogger-ițe, fashion editori, stiliști, Jackie O... Dar unde e Iulia Albu?
Eveniment caritabil: daruri din partea echipei Steaua Bucuresti pentru copii orfani / Plaza Romania

Cautare

© 2014 Monica Vlad. Toate drepturile rezervate.