Eu am europarlamentarul meu: Cătălin Botezatu

De ceva vreme mi-a încolțit în minte o idee, care probabil o să stârnească o mulțime de controverse. Îmi doresc foarte tare ca prietenul meu Cătălin Botezatu să candideze pentru alegerile europarlamentare. I-am spus și lui asta acum doi ani. Nu m-a luat în seamă, l-a bufnit râsul, dar n-a zis nu, ceea ce poate însemna, la cum îl cunosc, că nu e o idee rea. Iar eu sunt perseverentă.

Aș putea să-l bat la cap și să-i dau argumente care să-l convingă. Sunt niște alegeri care nu preocupă niciodată pe nimeni, oamenii votează în orb, deloc interesați de cine sunt cei care merg acolo și ce pot face pentru ei. Acesta nu e un blog politic, așa că nu mă obosesc eu să explic cam cât de important e pentru noi, pentru copiii noștri, pentru rudele noastre care aleg să lucreze în afara granițelor, să fim bine reprezentați acolo. Cam cât de importantă e imaginea unei țări, care acolo e reflectată direct de reprezentanții ei. Imaginea înseamnă enorm. Ne-am făcut destul de râs cu specimene care nu știau limba română, sau o vorbeau în șoaptă, cu nebuni geniali și culți, dar totuși nebuni... cu băieți provinciali dornici de putere, spilcuiți și ridicoli mai ceva ca personajele lui Caragiale... Eu vreau să candideze Cătălin Botezatu la europarlamentare. Și am și motive pentru asta: are habar de politică externă, vorbește engleză, franceză, italiană foarte bine, rupe și ceva germană, știe perfect limba română, are prestanță, are stil, are idei, e patriot, că altfel era dus de aici, are cunoștințe influente pe tot mapamondul, e un tip cu care de câte ori am călătorit împreună a făcut impresie bună și și-a făcut relații peste tot, chiar dacă nu era neapărat cunoscut, inspiră respect și considerație, are tot ce-și poate dori un om din punct de vedere material, nu e tipul lacom, nu și-a dorit niciodată zece case, zece mașini, avioane și iahturi, ci doar să călătorească, să cunoască, face o imagine bună României în afară de ani de zile. Numeroase personalități mondiale, mai ales din aria sa de activitate, moda și showbiz, asociază România cu Botezatu, așa cum majoritatea iubitorilor de sport asociază România cu Hagi, cu Nadia, cu Ilie Năstase.

 

Sper să-l conving, de dragul generațiilor care vin, cea a fiului meu, care vrea altceva de la țara asta și de la imaginea ei, generația copiilor care știu multe limbi străine, care au personalitate, care adoră să călătorească, generația care vrea să trăiască în UE, nu într-o singură țară, generația care nu e manelistă, nici analfabetă, nici superficială, să plece la Bruxelles tura viitoare. Ca independent, evident! 

înapoi la partea de sus

Acest articol este proprietatea www.monicavlad.ro si este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrala sau partiala a continutului se poate face doar cu citarea sursei.
  1. Noutati
Titanicul din Belek, cucerit de o mica armata de romani!
Como, Lugano si Bellagio - unde lumea e buna pentru ca asa e ea!
Lansare carte Trei vieti. Pedeapsa / Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Sibiu
Razvan Ciobanu designer pentru Irina Schrotter, Fratelli / Promovare Media
Balkanic by Clara Rotescu, Bucharest Fashion Week / Public Relations
Daca maine se reconstruieste Bamboo, imi arunc tocurile de “pitipoanca inculta” si ma ofer voluntar sa car caramizi

Cautare

© 2014 Monica Vlad. Toate drepturile rezervate.